Wanneer een drankautomaat kopen voor uw bedrijf?

Drankautomaat kopen

Een drankenautomaat ter beschikking stellen van werknemers en bezoekers kent vele voordelen. Het brengt eerst en vooral een positief imago over, daarnaast draagt het bij tot een betere sfeer op het werk. Daarom is het voor bedrijven het overwegen waard om over te gaan tot het huren of aankopen van een drankautomaat. Hieronder vindt u alvast informatie over specifieke kenmerken van de aankoop, de voordelen en geven we een richtprijs mee.

Waarom een drankautomaat kopen?

Ten opzichte van huren kent het aankopen van een drankautomaat een aantal voordelen. De aankoop is een directe investering. U bent zeker van het bedrag dat u betaalt en u bezit uw eigen machine. U hoeft zich geen zorgen te maken over een huurprijs die u maandelijks moet betalen. Het maakt deel uit van de activa van uw balans, uw eigen vermogen. Er bestaat een mogelijkheid om de drankautomaat af te schrijven, vooral wanneer u voor contante betaling van de gekoelde dranken kiest.

De aankoop is voordeliger wanneer u het plaatje bekijkt op lange termijn. U betaalt in feite een som van in het begin, maar de kosten zijn beperkt tot drankjes aanvullen en het onderhoud van de machine.

Met een aankoop bent u ook niet onderworpen aan eventuele veranderingen in de markt, dit wil zeggen de tariefveranderingen tijdens de duur van het contract. De aankoopprijs wordt meteen vastgelegd bij de dag van de handelsovereenkomst en de transactie. Mocht de leverancier achteraf zijn prijzen verhogen, wordt u hierover niet ingelicht.

Wenst u een drankautomaat te kopen voor uw bedrijf?

Vergelijk GRATIS offertes

In welke situatie is kopen de beste beslissing?

U gaat best over tot aankoop in bepaalde situaties. Onder andere wanneer u weet dat uw bedrijf stabiel zal blijven. Wanneer u bedrijf niet van plan is om binnekort uit te breiden, te verplaatsen of andere zaken. De behoeften van uw bedrijf zijn reeds voor lange tijd vastgelegd.

De aankoop van een drankautomaat kan winst genereren wanneer u deze plaats in een openbare ruimte, zoals een lobby, wachtruimte, cafetaria, enzovoort. Aangezien de machine tot uw bezitting hoort, zijn de inkomesten vervolgens ook voor uw, in tegenstelling tot een huurovereenkomst.

U kunt ook kiezen voor leasing. Dit wil zeggen dat u eerst de drankautomaat kunt huren, met optie om de automaat op termijn te kopen. Meestal duurt het dan 2 jaar eer de machine uiteindelijk van u is.

Wat is bij aankoop inbegrepen?

In de meeste gevallen ontvangt u een garantie van 1 tot 2 jaar, wanneer u besluit om een Coca-Cola automaat aan te kopen. Deze garantie houdt in dat defecte onderdelen vervangen worden en de verplaatsing van een hersteller. Bij aankoop kunt u ook een onderhoudscontract afsluiten. Dit contract is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Het is niet echt duur en stelt je in staat om uzelf te ontlasten van eventuele onderhoud.

Hoeveel kost het aankopen van een drank?

De prijs is afhankelijk van aanbieder en het model van de machine. Voor een drankautomaat met veel capaciteit gaat u meer betalen dan voor een kleiner model. De gekoelde dranken die u ter beschikking stelt beïnvloeden ook de kosten. U rekent best ongeveer € 2.000 (zonder btw) voor een drankautomaat met kleine capaciteit en € 5.000 voor een drankautomaat met grotere capaciteit.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel personen zullen dagelijks gebruiken maken van de drankautomaat?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.