Is een drankautomaat huren de beste beslissing?

Drankautomaat-Bobex.jpg

Een bedrijf kan een drankautomaat aanschaffen voor verschillende redenen. Eerst en vooral is het doet een positief en professioneel imago bij bezoekers overbrengen. Daarnaast kan een drankautomaat bijdragen tot een betere sfeer op de werkvloer. Wanneer u beslist om een drankautomaat te plaatsen, moet u volgende knoop doorhakken: kopen of huren?

Waarom een drankautomaat huren?

Net zoals een drankautomaat kopen, heeft huren ook eigen voordelen. Allereest, door een machine te huren niet in een keer een grote som geld kwijt. Er is een maandelijkse betaling aan de leverancier waar u een contract bij getekend heeft. Deze maandelijkse betaling zal in uw boekhoudkosten verschijnen.

U bezit vervolgens de drankautomaat niet. Deze is eigendom van de leverancier waar u de huurovereenkomst getekend heeft. Het onderhoud is in het contract inbegrepen en valt onder de verantwoordelijkheid van de leverancier.

Als het contract moet vernieuwd worden heeft u de optie om van leverancier te veranderen of over te stappen naar een ander model van drankautomaat met meer functies. Om de 2 à 3 jaar wordt de machine gratis vervangen, waardoor de automaat altijd in perfecte staat verkeert.

 In welke situatie is huren de beste beslissing?

Huren is het voordeligst voor bedrijven die er nog niet helemaal uit zijn wat ze willen. Ze hebben hun behoefte nog niet nauwkeurig bepaald. Een huurovereenkomst geeft hen meer flexibiliteit.

Kleinere bedrijven huren best een drankautomaat, aangezien ze nog van structuur kunnen veranderen. Als een bedrijf van plan is om uit te breiden in de nabije toekomst of gaat verhuizen naar een groter pand wordt de aankoop van een drankenautomaat afgeraden. De noden van een bedrijf in volle groei kunnen snel veranderen en de automaat zal niet langer deze behoeften kunnen invullen.

Een frisdrankautomaat is de ideale oplossing voor een evenement. Tijdens een teambuilding kan een drankenautomaat verfrissing brengen of tijdens een tentoonstelling of beurs voor partners en klanten. De huurovereenkomst kan lopen zolang het evenement duurt.

Op zoek naar de meest geschikte drankenautomaat aan de beste prijs?

Vraag uw GRATIS offerte aan

Wat is in de huurovereenkomst inbegrepen?

De huurovereenkomst wordt bepaald door wat u aan de leverancier heeft doorgegeven en wat die u kan bieden. Uiteindelijk wordt het contract ondertekend in een zo gunstig mogelijke omstandigheden voor beide partijen. U kunt kiezen om het beheer van de Coca-Cola automaat uit te besteden. Daarna is de leverancier verantwoordelijk voor de bevoorrading, onderhoud en service.

Hoeveel kost het huren van een drankautomaat?

De kosten van het huurcontract hangt af van verschillende factoren:

  1. De duur van het contract: Hoe langer de duur van het contract, hoe goedkoper.
  2. Leverancier: Het model, capaciteit, functionaliteit,… zal de prijs beïnvloeden.
  3. De diensten die in het contract inbegrepen zijn: Wanneer u het beheer uitbesteedt, zullen er extra kosten aangerekend worden.
  4. In de meeste gevallen varieert de maandelijkse huur van een drankautomaat tussen 100 en 250 euro + BTW (met onderhoud inbegrepen).

Net zoals een drankautomaat kopen, heeft huren ook eigen voordelen. Allereest, door een machine te huren niet in een keer een grote som geld kwijt. Er is een maandelijkse betaling aan de leverancier waar u een contract bij getekend heeft. Deze maandelijkse betaling zal in uw boekhoudkosten verschijnen.

In welke situatie is huren de beste beslissing? Huren is het voordeligst voor bedrijven die er nog niet helemaal uit zijn wat ze willen. Ze hebben hun behoefte nog niet nauwkeurig bepaald. Een huurovereenkomst geeft hen meer flexibiliteit.

Wat is in de huurovereenkomst inbegrepen? De huurovereenkomst wordt bepaald door wat u aan de leverancier heeft doorgegeven en wat die u kan bieden. Uiteindelijk wordt het contract ondertekend in een zo gunstig mogelijke omstandigheden voor beide partijen.

Hoeveel kost het huren van een drankautomaat? De kosten van het huurcontract hangt dus af van verschillende factoren.