Waarom kiezen voor Fairtrade drankautomaten?

Er is wel degelijk een stijging in het aantal fairtradeproducten. Deze producten worden sterk gewaardeerd door mensen. Zelfs sommige drankautomaten bieden nu fairtradeproducten aan. En steeds meer bedrijven kiezen voor een automaat met producten van eerlijke handel.

Wat is fairtrade?

Fair trade is ontstaan door de opkomst van de globalisering om duurzame ontwikkeling in de internationale handel te stimuleren. Het doel van deze handel is dat boeren in arme landen een eerlijke prijs ontvangen voor hun exportproducten. Naast een eerlijke prijs zijn ethische, sociale en milieuaspecten ook belangrijk bij fair trade.

Bent u op zoek naar Fairtrade drankautomaten?

Vergelijk vrijblijven offertes

Producten en merken dat het fairtrade label verdienen, verbinden zich ertoe om aan bepaalde punten te voldoen, zoals:

  • Producenten betalen tegen de juiste prijs. Er is immers een minimumprijs die de kosten van een sociaal- en milieuverantwoorde productie dekt
  • Arbeiders moeten in een gezonde en veilige omgeving kunnen werken
  • Arbeiders moeten gelijk behandeld worden (ten opzichte van geslacht, afkomst, cultuur,…)
  • Men moet respect hebben voor het milieu
  • Commercialisering en productie moeten op een transparante manier gebeuren

Fairtrade drankautomaten

Automaten met eerlijke handel

Gecertificeerde “fairtrade” drankautomaten bieden “fairtrade” drankjes aan. Soms is er zelfs de mogelijkheid om ook ecologische bekers aan te kopen voor automaten van warme dranken, waterkoeler,… Aangezien plastieken bekers het milieu schaden. Het is dus beter om te kiezen voor natuurlijke en biologisch afbreekbare bekers zoals bekers uit cellulose, ramie of palmboom. Wanneer u de keuze heeft, opteer u best voor afwasbare en herbruikbare bekers die geen afval produceren.

Ondanks de crisis tonen almaar meer bedrijven interesse om over te schakelen naar fair trade. Bovendien kan uw bedrijf zich met een fair trade automaat profileren als een maatschappelijk betrokken organisatie. Dit zorgt voor een positief beeld naar uw klanten toe.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt